benefietconcert Stolpersteine Diepenheim

 

Op maandag 23 maart worden door de Duitse kunstenaar Gunter Demnig elf Stolpersteine in Diepenheim geplaatst ter nagedachtenis van de Diepenheimse Joodse slachtoffers van het naziregime. Om geld in te zamelen voor het laten plaatsen van deze Stolpersteine organiseert de werkgroep Stolpersteine Diepenheim een benefietconcert. Dit concert zal worden gegeven op zondag 1 maart om 20:00 uur in Herberg de Pol te Diepenheim, met medewerking van onder andere Trio C tot de Derde en de Diepenheimse pianist Pieter Grimbergen.

Het Amersfoortse Trio C tot de Derde wordt gevormd door Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet). Dit trio speelt klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Al improviserend geven ze met hun eigenzinnige vertolkingen vaak bijzondere en onverwachte wendingen aan deze traditionele melodieën. Hiermee creëren deze muzikanten een eigen en uniek geluid.

Pieter Grimbergen is een internationaal vermaarde concertpianist, die frequent optrad in het binnen- en buitenland en vele TV- en radio-opnames heeft gemaakt. Pieter genoot zijn opleiding bij de Franse pianiste Daniele Dechenne aan het Conservatorium van Amsterdam. Na deze opleiding studeerde Pieter kamermuziek in Parijs bij de Amerikaanse pianist/componist Noel Lee. Ook studeerde hij bij de pianist Claude Helffer.

 

Kaarten voor dit benefietconcert à € 15 zijn verkrijgbaar via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol.

 

 

Trio C tot de Derde
Trio C tot de Derde