Voorstellingen en Workshops

14-04-2022

Opening Kunstmoment Diepenheim 2022

Opening Kunstmoment Diepenheim 2022

Donderdag 14 april 

Tijd: 20.00 uur

Locatie: Pand van Janna, jeugdsoos Why Don't Cha, Haaksbergerstraat 1 

Toegang gratis, inclusief 2 consumpties
Met muziek van de band Groudhog

 

Een feestelijke opening en trefpunt voor alle deelnemers in het mooie Pand van Janna, op het Plein onder de Platanen. 

Laten we hier proosten op een prachtig Kunstmoment! Welkom!

 

Groundhog is een viermans bluesformatie uit het oosten van Nederland. Met twee akoestische gitaren, een contrabas en een cajon hebben de mannen een nieuwe prettig klinkende sound. Het ene moment swingt het de pan uit, het andere moment leent het zich voor luisteren naar tekst en muziek. Een muzikale mix voor jong en oud - livemuziek van heel dichtbij. 

Gerard Koldenberg (zang, gitaar), Bram Reinders (gitaar/mondharmonica), Hugo Bosma (contrabas/basgitaar) en Bert van der Weide (cajon/percussie). 

15-04-2022

Voorjaarsschikkingen

Voorjaarsschikkingen

Dagelijks

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Johanneskerk, Grotestraat 1, Diepenheim

Toegang gratis
De liturgische bloemschikgroep heeft passende bloemschikkingen gemaakt voor Pasen en Kunstmoment. Passend bij het thema MonumenTTaal is in de Johanneskerk een Statenbijbel te bekijken. 
De organisten zorgen voor dagelijkse orgelbespelingen van 14.00 - 15.00 uur. 
Kijk voor meer info: www.pkn-diepenheim.nl

 

 

15-04-2022

Overzichtstentoonstelling

Overzichtstentoonstelling

Overzichtstentoonstelling
Dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie 1 : Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8

In de feestzaal van Herberg de Pol vindt u een handige overzichtstentoonstelling, waar je werk ziet van alle kunstenaars die meedoen aan Kunstmoment. Handig om je te laten inspireren. En ook om in één oogopslag te zien op welke locatie je meer werk van die betreffende kunstenaar kunt vinden. 

 

15-04-2022

Basement Press Diepenheim

Basement Press Diepenheim

Locatie: Basement Press, Hagen 3
Dagelijks van 11.00 - 17.00 uur

Bij de lithowerkplaats kun je zien hoe lithografie in zijn werk gaat. Ook is er goede en betaalbare grafiek te koop. Basement Press Diepenheim toont werk uit eigen vijver van Inge van Noortwijk, Paul van Zwieten, Marion Bouwhuis, Frank Haafkes, Wendela de Vries, Hanneke Francken, Arno Kramer, Rinke Nijburg, Gerda ten Thije, Henriëtte Tavenier en Juul Rameau. 

 

16-04-2022

Vrolijke beesten van Chantal de Wolde

Vrolijke beesten van Chantal de Wolde

Zaterdagen, zondagen en 2e paasdag
Van 11.00 - 17.00 uur
Locatie 1: Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8

Deze vrolijke rijdende beesten van Chantal de Wolde zijn te vinden op het plein bij Herberg de Pol. Ze zorgen gegarandeerd voor een glimlach bij kinderen en volwassenen. Ga er rustig op zitten en maak een foto. Post deze op de socials van Kunstmoment Diepenheim als je durft! 
Chantal de Wolde is het creatieve brein achter deze unieke creaties. Vanuit haar atelier in Zwolle bedenkt, ontwerp en bouwt ze interactieve beelden die veelal laten spelen. De dierlijke beelden zijn gemaakt van hout/staal, foam en tape en zijn opgewassen tegen alle elementen. 

 

Foto: Michiel Ton 

16-04-2022

Concert GoYa Quartet - Die sieben letzte Worte van Joseph Haydn

Concert GoYa Quartet - Die sieben letzte Worte van Joseph Haydn

Locatie: Johanneskerk Diepenheim

Tijd: 20.15 uur
Toegang: € 20,- tot 18 jr € 10,-
Kaartverkoop: uitsluitend via diepenheimklassiek@gmail.com of reserveren via lucyvandael@gmail.com

Op 16 april speelt het GoYa Kwartet het bekende strijkkwartet van Joseph Haydn. Sylvia Huang, Mirelys Morgen Verdecia, Martina Forni en Honorine Schaeffer vormen sinds 2014 het GoYa Quartet Amsterdam. De vier jonge musici uit België, Cuba, Italië en Frankrijk hebben elkaar leren kennen bij het Koninklijk Concertgebouworkest. 
Met gesproken woord van Clairy Polak. 
Kijk voor meer info op: https://diepenheimklassiek.wordpress.com/about/

 

18-04-2022

Op reis in een schemerwereld

Locatie 22  Drawing Centre Diepenheim, Grotestraat 17
Tijd: voorstellingen om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur
Drawing Centre Diepenheim neemt je mee op reis in een schemerwereld. Neem plaats in comfortable bioscoopstoelen op de laadklep van een kleine DAF vrachtwagen, voor een intieme voorstelling in de laadruimte. In de voorstelling 'Light Side of Dark' zoeken kunstenaar en tekenaar Judith Schepers en danser Persijn Oesterholt naar lichtpuntjes en duistere plekken in het woud. Judith tekende in de vrachtwagen op wanden en plafond een woud om in te verdwalen. Persijn danst een choreografie met houtskool op muziek van Patrick Jonkman. Samen zorgen de zwart-witte bossen van Judith en de moderne dans van Persijn voor een betoverende ervaring. 

21-04-2022

Concert The Atomic 44's

Locatie 12 - Jeugdsoos Why Don't Cha in het Pand van Janna, Haaksbergerstraat 1

Tijd: 20.00 uur
Toegang: € 15,-

The Atomic 44'r speelt rauwe bluesmuziek à la Red Devils en Fabulous Thunderbirds. Op hun tour door Europa doen ze op donderdag 21 april Diepenheim aan. Het concert wordt georganiseerd door Herberg de Pol, maar vindt plaats bij Jeugdsoos Why Don't Cha. 

22-04-2022

Taxatie- en innamedag door Zuydwal Veilingen

Taxatie- en innamedag door Zuydwal Veilingen

Vrijdag 22 april 2022

Tijd: van 11.00 tot 13.00 uur

Locatie: Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 

Toegang gratis

 

Heb je op zolder nog een oud schilderij staan? Of wil je toch eens weten wat die oude vaas, die al zolang in de familie is, waard is? Kom dan naar de taxatiedag tijdens Kunstmoment!

Op de  innamedag kan kunst worden ingebracht voor de veilingen. Op deze dag is het mogelijk om objecten kosteloos te laten taxeren door één van de experts. Je kunt schilderijen, Chinees porselein, zilver, juwelen, design, bronzen van nationale en internationale kunstenaars laten beoordelen.

 

Zuydwal Veilingen is vooral geïnteresseerd in werken van Jan te Wierik, Theo Wolvecamp, Leo Gestel, Rudolf Bonnet, Jan Sluijters, Isaac Israëls,  Willy Sluiter, Piet van der Hem, M.C. Escher, Gerrit Benner, Karel Appel, Andy Warhol, Ger Lataster, Jan Schoonhoven, Bram Bogart, Kees van Bohemen, Rudolf Bonnet,  en andere nationale en internationale (hedendaagse) kunstenaars.

Maar ook design zoals meubels van Charles en Ray Eames, Gerrit Rietveld,  glas van Andries Copier, tassen van Hermès, Dior, Vuitton, Gucci, zilver, bronzen en juwelen van Cartier, horloges van Patek Philippe  en bronzen van Fred Carasso, Piet Esser, Charlotte van Pallandt, John Raedecker

 

Zie voor meer info www.zuydwalveilingen.nl

22-04-2022

IN DOORS - MUZIEKMOMENT

IN DOORS - MUZIEKMOMENT

Locatiestart naar keuze
Tijd: 14.00 uur

Tickets: Gratis, kijk voor meer info op: www.indoorscmf.nl

Meer dan 40 jonge musici komen in verschillende samenstellingen op 22 en 23 april naar Diepenheim en nemen deel aan Kunstmoment. IN DOORS werkt samen met Kunstmoment om muziek te koppelen aan kunst. Van klassiek tot jazz, van moderne muziek tot oude muziek, er valt van alles te beluisteren en te zien. Tijdens een muzikale wandeling kunt u vier jonge ensembles bekijken en kunst bewonderen. De wandeling begint beide dagen om 14.00 uur en u kunt volledig uw eigen route uitkiezen. 

 

page loading